دعای رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) بعد از شهادت جناب جعفر بن ابی طالب
قال المسعودی: «.. و کان رسول اللّه «صلى اللّه علیه و آله» بعد أن قتل جعفر بن أبی طالب الطیار بمؤتة من أرض الشام، لا یبعث بعلی فی وجه من الوجوه إلا و یقول: رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ[1]»[2].
بعد از شهادت جناب جعفر بن ابی طالب در جنگ موته، رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله)، امام علی (علیهالسّلام) را به جایی نمیفرستادند، مگر این که این آیه از قرآن را میخواندند: «پروردگارا! من را تنها مگذار و تو بهترین وارثانی!»
و نقول:
إن هذه الکلمة تعنی: أن جمیع من کان حول رسول اللّه «صلى اللّه علیه و آله»، ممن تدّعى لهم المقامات و الکرامات، لا یفید، و لا یؤثر فی رفع الوحدة عن رسول اللّه «صلى اللّه علیه و آله»، و لیس فیهم من یصلح أن یکون استمرارا له «صلى اللّه علیه و آله».
و علی وحده هو الذی یصلح لوراثته «صلى اللّه علیه و آله»، لأنه هو الذی یحمل میزاته و صفاته، و سائر مکنوناته، و یعکس صورته الحقیقیة، و یذکر الناس به، بکل ما لهذه الکلمة من معنى .. تماما کما کان یحیى یمثل زکریا فی حقیقته و فی إنسانیته، و هو استمرار له فی کل وجوده.[3]
معنای این مطلب این است که همهی آنهایی که اطراف رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) بودند و ادعای مقام و کرامات برای آنها میشد، حضورشان تنهایی آن حضرت را بر طرف نمیکرد و تنها کسی که شایستگی جانشینی ایشان را داشت، امیرالمونین علی (علیهالسّلام) بودند. آیهای هم که رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) میخوانند، همان آیهای است که به دعای حضرت زکریا (علیهالسّلام)، برای صاحب فرزند و وارثدار شدن دلالت دارد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.