تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

طلبو
دانشجو
اهل مطالعات جامعه‌شناسی
مشتاق شنیدن و دیدن نقد شما

پیوندها

استیضاح پزشکیان!

سه شنبه, ۱ آبان ۱۴۰۳، ۰۷:۰۴ ب.ظ

 

پزشکیان رسماً داره کشور رو به سمت نابودی می‌بره.

به نظرم دیگه ترک‌های شمال غرب کشور هم از پزشکیان ناامید شده باشند. 

کاش نظرسنجی‌ها منحصر در ایام انتخابات نبود و می‌تونستیم سفت و محکم برای عزل پزشکیان فعالیت می‌کردیم.

  • Oceanus

نظرات (۵)

با سلام و احترام

شما موضع من نسبت به پزشکیان رو میدونین 

 

ولی واقعا تعجب میکنم، از حضرت عالی و برخی دیگه که پزشکیان چی کار کرده که میفرمایید داره رسما به نابودی میبره کشور رو؟؟؟؟

 

من تو مطلب قبلی تون هم انتقاد داشتم ولی واقعا چه دلیلی دارید که میفرمایید.


ضمنا جسارتا درآمد ارزی بالا و پایین کشور هیچ ارتباطی به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه نداره 

پاسخ:
سلام علیکم
ممنون از نظر شما.
بنده هم ابتدا بگم که این مطلب برای فشار به دولت است و الا استیضاح پزشکیان در وضع فعلی ممکن نیست.

اما راجع به کارهای دولت:
اخبار خیلی بدی به گوش می‌رسه. افزایش قیمت لبنیات و برخی اقلام دیگر که تا الان باید حس کرده باشید.
حرف‌هایی که پزشکیان راجع به وام ازدواج و فرزندآوری و قیمت بنزین می‌زنه هم خبر از یک آینده‌ی بد می‌دهد. متاسفانه برخی آمارهای ایشون هم غلطه.
حذف ارزهای یارانه‌ای هم دیگه بدتر. 
لایحه بودجه هم که امروز اومد، بندهای وحشتناکی داشت.

برخی از این اشکالات رو رییسی هم داشت، اما اون بنده خدا، چهارتا طرح حمایتی هم کنارش داشت. اما اینا خیلی راحت از گرون کردن همه چیز صحبت می‌کنند، بدون هیچ طرح جبرانی.


راجع به ارتباط درآمد ارزی و وام هم، اون چیزی که من می‌فهمم اینه:
وقتی دولت درآمد دارد، می‌تواند این درآمد را به عنوان منابع تسهیلات به بانک تزریق کند.
اگر دولت درآمدی برای تزریق به بانک نداشت، این وام‌های دولتی میشد بار اضافی روی دوش بانک و همون داستان ناترازی که پزشکیان گفت.
مثلا پارسال وقتی وام مسکن روستایی در دولت تصویب شد، تا زمانی که دولت ضمانت نامه‌های لازم رو با بانک‌ها نداد، بانک‌ها وام رو پرداخت نکردند. یعنی فشار پرداخت وام‌های یارانه‌ای روی دوش دولت است. اگر دولت پول نداشته باشه، یا باید پرداخت وام متوقف بشه، یا باید خلق پول کنند. این چیزیه که من می‌فهمم.
اگر این وسط خطایی هست، بفرمایید تا ذهن بنده اصلاح شود.


با احترام 

اولا افزایش قیمت بنزین که از یه بطری آب هم ارزون تره و روزی بالغ بر ۱۲۰ میلیون لیتر داره در کشور داره مصرف میشه، یه ضرورته، یه الزامه، وقتی ما داریم تورم ۴۰ و ۵۰ درصدی تجربه میکنیم چرا بنزین رو گرون نکنن؟؟

اول آخر که تورم داریم اقلا بنزین مفتی که ملت دارن مصرف میکنن و ترافیک های چندین کیلومتری آخر هفته ها موید مصرف اونه و اگر قیمت ۴۰هزار تومن قیمت بنزین رو بدونیم یعنی دولت داره روزی ۴ هزار و هشتصد میلیارد تومن در روز داره یارانه بنزین میده، حتی اگر با بنزین ۸ هزار تومنی هم مقایسه کنیم یعنی دولت داره روزی ۸۰۰ میلیارد تومن یارانه فقط بنزین میده میدونین سالش چقدر میشه !@

 

یکی از عنده ترین دلایل تورم کسری بودجه دولته که ناشی از خرج های روزمره و پول معلم و بهداشت و کارمندا دادنه و تقریبا منابع ضعیفی داره و از گندم و بنزین و آب و برق و گاز داره یارانه میده و اینجوری نمیشه کشور رو اداره کرد، ما کشور رو هر سال داریم بدهکار تر میکنیم که چی؟ اون مصرف کننده هزینه مصرف ش رو نده@!؟؟؟

 

درآمد ارزی به هیچ وجه ربطی به تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری نداره، تسهیلات قرض الحسنه از محل سپرده های مردمی قرض الحسنه و جاری پرداخت میشه نه از پول فروش نفت

وام رو دولت تکلیف میکنه ولی منابع ش رو از حساب مردم و بانک‌هاست و دولت که پولی نمیده

 

اینکه افزایش های حمایتی باید باشه درسته، همین الان اصلاح و همسان سازی بازنشسته ها در همین راستاست، یارانه مستقیم هم که سرجاشه ...

 

واقعا اداره دولت بدون گرفتن مالیات و درآمدهای پاک مثل درآمد از حامل های سوخته و ...

نکته زیاد دارم، متاسفانه دولت تو گرفتن مالیات به خصوص از کسبه و بازاریان و مالیات از سپرده ها و تراکنش ها کم میگیره

پاسخ:
بنده با قسمتی از مطالب شما موافقم ولی با شرایطی که در مطلب بعدی ارسال می‌کنم.
اما قسمت‌هایی که مخالفم:
۱. قیمت بنزین داخلی بدون احتساب نفت مصرفی، چیزی حدود ۱۵۰۰ الی ۳۰۰۰ تومان است.
۲. وام‌های بانکی منابع مختلفی دارند. لزوما سپرده‌های بانکی تنها منبع وام نیستند. 
جدای از این، منابعی که می‌فرمایید، احتمالاً صرفا اصل پول وام رو پوشش بدهند. مثلا کسی که می‌ره ۱۰۰ میلیون وام فرزندآوری با سود چهار درصد بگیره، مابه‌التفاوت این چهار درصد تا ۲۳ درصد را دولت باید بدهد. و الا بانک یا خلق پول می‌کند یا وام نمی‌دهد.

۳. این طرح‌های اقتصادی، مادامی که سودش بره در جیب ثروتمندان و شکاف طبقاتی بیشتر بشه، اوضاع کشور بدتر میشه. مثلا اگر اشتباه نکنم، طبق آماری که دکتر صمصامی میداد، با حذف ارز نیمایی و ...، سیصد هزار میلیارد تومان می‌رفت تو جیب دولت و دلاری فروش‌ها. فقط پنجاه هزار میلیاردش برمی‌گشت تو جیب بازنشسته‌ها.


از دیار ترک‌های شمال غرب سلام میکنم 

و میگم اینجا پزشکیان رو میپرستن :)

البته صد در صدش هم قومیتی نیستها، درسته تعصب قومیتی تاثیر داره ولی به نظر من دلیل اصلی نیست. شهر من کلا اصلاح طلب زیادتره، حالا ترک بودنش هم مزید علت. وعده خاصی هم نداده که مردم بخوان ناراضی بشن. فقط هرچی میشه میگن ببین اگه جلیلی بود چقدر نابود می‌شدیم، باز خدا رو شکر پزشکیان هست یکم از ضرری که ج‌ا بهمون میزنه کم میکنه 

همین :)

 

پاسخ:
علیکم السلام
بله، درست می‌فرمایید، گرایش اصلاح طلبی در آنجا زیاد است.
ولی همون طور که فرمودید، همه ماجرا گرایش سیاسی نیست.
یه نگاهی به آمار انداختم، سال ۸۴ در هر دو مرحله، رای مردم، به جریان اصلاحات بود، اما سال ۸۸ رای اکثریت به احمدی‌نژاد تغییر کرد.
این یعنی اینکه مردم اون خطه به کارآمدی مسئولین هم توجه دارند. انشاالله که هرچه زودتر نظرشون عوض بشه.

با نهایت احترام با مواردی که مخالفین خب من مساله دارم

 

۱. این اطلاعات شما از کجاست، هزینه حمل و نقل و ساخت و تولید و نگاهداری پالایشگاه و اینا قطعا برای بنزین بیش از لیتری ۳ تا ۵ سنته، هیچ جای دنیا با این قیمت بنزین تولید نمیشه، حتی آب هم این قیمت رو نداره چ برسه به بنزین که تولیدش نیاز به سرمایه خیلی سنگینی داره

 

۲.وام های بانکی، صرفا یک منبع دارند و اون سپرده های بانکی ست، ولاغیر.

وام قرض الحسنه از محل منابع قرض الحسنه بانکها، اعم از قرض الحسنه پس انداز و جاریه، سایر وام ها هم از محل سپرده های مدت دار.

واسه همینه وام فرزندآوری و ازدواج ۴ درصدی رو دولت هیچ پولی به بانک‌ها بابت تفاوت سود نمیده، چون از محل سپرده های قرض الحسنه است. واسه همینه که صف زیادی طول میکشه چون مردم پول کمتری میذارن حساب قرض الحسنه بانک‌ها هم زورشون نمیرسه ... و دولت هیچ پولی به بانک‌ها نمیده بابت تفاوت سود، اینو تو مصارف بودجه عنایت کنین متوجه میشین هیچ سرفصلی بابت پرداخت سود به بانک‌ها نیست جز موارد خاص اونم اصلا مبلغی نیست.

 

۳.مشکل من این کلمه شماست، "جیب دولت"

جیب دولت مگه جیب یه شخصه، یا سودش میره برای یه عده ای؟؟؟؟

جیب دولت همون جیب مردمه، هر چقدر دولت بیش از دخلش خرج کنه، و خودش بدهکار تر بشه و کسری بودجه پیدا کنه، مجبوره از بانک ها قرض کنه و این یعنی افزایش نقدینگی و یعنی تورم و برعکس اگه دولت پول دربیاره یعنی افزایش نقدینگی نخواهیم داشت پس تورم نداریم

بنابراین جیب دولت هرچی پر پول تر باشه به نفع ملته و این دوگانه جیب دولت جیب ملت عملا یک جیبه.

 

 

 

پاسخ:
بنده از بحث با شما خوشحال میشم. اینکه عیوب بنده در بحث با یک دوست آشکار بشه، خیلی بهتر از اینه که در بحث با دیگران آشکار بشه.

۱. اما راجع به قیمت بنزین، این چند روز و پس از انتشار سخنان رییس جمهور، جزئیات صورت‌های مالی پالایشگاه‌های مختلف منتشر شد. قیمت تولید بنزین بدون احتساب قیمت نفت، کمتر از ۳۰۰۰ ت بود. با احتساب قیمت نفت، چیزی حدود ۱۸۰۰۰ ت بود. ما هم که پول نفت نمی‌دهیم. در حقیقت بحث اصلی، عدم النفع ایران از صادرات این نفت است. و همچنین اون قسمتی از بنزین که وارد میشه.


۲. راجع به وام‌ها بنده یک اشتباهی کردم و رفتم جدول بودجه که فرمودید را نگاه کردم. برای وام ازدواج و فرزندآوری از منابع پس انداز قرض الحسنه و جاری استفاده میشه. اما در همین لایحه بودجه برای برخی وام‌های دیگر، منابع دیگری را تعیین کرده بودند.
یکی از وام‌هایی که من تقریبا مطمئنم دولت داره مابه‌التفاوت سودش را به بانک می‌دهد، وام‌های ساخت مسکن از نوع مشارکت مدنی است. چون خودم حدود ۱۵ ماه درگیر این وام بودم. مثلا پاییز پارسال تصویب شده بود که افزایش پیداکنه. مراحل مختلفی قبل از ابلاغ داشت. یکی از جاهایی که گیر کرده بود و توی اخبار هم گفته بودند، این بود که دولت باید تضامین لازم برای پرداخت مابه‌التفاوت سود ۵ تا ۲۳ درصد را بدهد.

حتی فرض کنیم اینجا هم من اشتباه کرده باشم. وام‌های ازدواج و فرزندآوری، درصد بسیار از منابع قرض‌الحسنه و جاری را احتیاج دارد. دو تا آمار دیدم، گفتند چیزی حدود هفت تا ده درصد این منابع برای وام لازم است.

من با شما مشکلی ندارما. من مشکلم حرف‌های پزشکیانه. 


۳. راجع به جیب دولت هم دقیقا بنده حرف دارم:
این پول‌های توی جیب دولت داره یه جایی خرج میشه دیگه.
خیلی از جاهایی که خرج میشه، ممکنه برای من و امثال من هیچ نفعی نداشته باشه.
اصلا ممکنه حیف و میل بشه. اگر فسادها، رانت‌ها و نابرابری‌ها در مصرف پول در دولت وجود نداشت، با شما موافق بودم.


حاج آقا من جسازت میکنم منو ببخشید ولی متاسفانه خیلی از بزرگواران این اشتباهات رو دارن حتی آقایون اقتصادی 

 

۱. چند نکته؛ اولا اینکه چون نفت مفته، باید مفت بدیم بره؟؟؟؟بعد ملت فکر کنن مفته و مفت مفت مصرع کنن؟؟؟

خب زمینم مفته، آبم مفته، گازم مفته ... هر چند بر اساس همین استدلال آب و گاز داره مفت به مردم میدن و در حالی که نباید اینطور باشه، چون یه چیزی مفته باید هدرش داد؟؟؟

 

صورت مالی پالایشگاه های منتخب هم تازه بر فرض درست بودن اون عکس و ادعا قیمت تمام شده تحویل به مشتری نیست تازه اونم فقط بنزین پالایشگاه تهران که هم نرخ ۱۵۰۰ تومنه، اونم بدون احتساب نفت بشکه ای ۷۰ دلاری که میتونیم بفروشیم ولی به زعم خیلی دوستان چون مفته نباید تو قیمت بنزین حساب کنیم 

جسارتا این استدلال اساسا وارد نیست.

 

 

۲، عمده وام ها دولت چیزی نمیده، عمده وام ها هم همین ازدواج و فرزند اوریه اون برخی وام ها اصلا مبلغی نیست که قابل توجه باشه

همین الان اغلب بانک ها بیش از صد درصد منابع شون رو مصرف کردن، بانکهایی داریم سی چهل درصد بیش از منابع شون مصرف قرض الحسنه داشتن 

 

من مخلص شمام، اتفاقا پزشکیان یه حرف درست زده باشه همین لزوم افزایش قیمت بنزین

 

۲. حاج آقا عمده مخارج دولت رو معلم ها میخورن، مجموعه بهداشت و درمان میخوره و کارمندان دولت، اتفاقا فساد ها و رانت ها و همه بریز به پاش ها حتی به دو سه درصد مصارف عادی دولت شامل حقوق کارمندان و حفط تامین امنیت و این مسائل نمیشه، فقط چون تو بوق و کرنا میکنن فکر می‌کنیم دولت مالیات بگیره میده به اختلاف‌اختلاسگرها 

 

بابا ولله بالله اختلاس کل اختلاس ها و بخور بخورها اصلا در برابر حقوق فقط معلم ها هیچی نیست ....

پس هر چی جیب دولت مر پول تر باشه از طریق منابع پاک مثل مالیات و قیمت بنزین و امثال اینها برای گل مردم نفع و صلاحه

پاسخ:
۱. چیزی گفتند با هزینه انتقال به پمپ بنزین بود، اونم حساب نکرده باشند مبلغی نمیشه. بحث عدم نفع رو هم بنده عرض کردم.
اما راجع به مفت بودن: این این نفت و گاز و آب و ...، تا حد معقول و معمولش رو چه ندیم به مردم؟
بالاخره این مردم به این چیزا نیاز دارن. اگر کسی زیاده روی کرد، پدرش رو در بیارن. 

۲. بنده عرض کردم، که سهم وام‌های ازدواج و فرزندآوری چیزی حدود هفت الی ده درصد وام‌ها است. سهم وام های ساخت و ودیعه مسکن رو نمی‌دونم. الباقی بخش زیادیش وام‌هایی است که این حضرات به کارکنان و شرکت‌های زیرمجموعه خودشون می‌دن.

۳. خیلی از مفاسد رسمی‌ هستند. یعنی توزیع منابع دولتی، خیلی رسمی و قانونی، داره ناعادلانه صورت می‌گیرد. 
من و امثال من، نیروی رسمی این حکومت نیستیم. لذا سود گرانی بنزین و حذف ارز ترجیحی و ...، به ما نمی‌رسه. اونایی که دلاری خرید و فروش می‌کنند، به مشکلی نمی‌خورند. کارکنان رسمی دولت هم با انواع مزایای جانبی که می‌گیرند به مشکلی نمی‌خورند. الباقی مردم بیچاره میشن.

اما وقتی قراره یک مالیات یا عوارضی از ثروتمندان بگیرند و به فقرا بدهند، یا تصویب نمیشه، یا اجرا نمیشه و ... . 
نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.