تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

طلبو
دانشجو
اهل مطالعات جامعه‌شناسی
مشتاق شنیدن و دیدن نقد شما

بایگانی
پیوندها

ابعاد حرمت تماشای تلویزیون!

دوشنبه, ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴، ۰۷:۲۲ ق.ظ

حرمت تماشای تلویزیون

 

قدیما تماشای تلویزیون نوعی وقت تلف کردن محسوب می‌شد اما عملکرد چندسال اخیر صدا و سیما باعث شده که از چندین جهت، تماشای تلویزیون حرام محسوب شود:

 

۱. ترویج موسیقی: 

هرچه به زمان حال نزدیک‌تر می‌شویم، عادی سازی موسیقی و آلات موسیقی در صدا و سیما بیشتر می‌شود، در این حالی که این کار حرام است.

تماشای این برنامه‌ها هم اگر موجب عادی سازی شود حرام است. مثلا اگر در منزل شما برنامه‌ای تماشا کنید که موجب عادی سازی موسیقی برای فرزندان شما شود، در حال انجام فعل حرام هستید.

 

۲. ترویج رقص:

همانند موسیقی، ترویج و عادی سازی رقص در برنامه‌های تلویزیونی زیاد شده است.

 

۳. پخش تصاویر محرک جنسی پنهان:

بعضیا فکر می‌کنند فیلم و تصویر جنسی، یعنی فیلم و تصویری که چند نفر در اون برهنه باشند و یا در حال انجام رابطه‌ی جنسی باشند. اما امروزه تکنیک‌های بیشتری در پخش محتوای جنسی وجود دارد به گونه‌ای که پنهان است اما چه بسا اثر جنسی بیشتری هم بر مخاطب بگذارد. مثل لباس‌های بسیار چسبان یا نیمه برهنه.

صدا و سیما در هر دو مورد، معیارهای خود را کاهش داده است. در بحث اصل پوشش، قبلا حد پوشش بیشتری را در نظر می‌گرفت و در بحث لباس‌های چسبان یا آرایش‌های غلیظ، کیفیت فیلم یا تصویر را کاهش می‌داد که ظاهراً دیگر این کار را نمی‌کنند یا کمتر این کار را می‌کنند.

 

این‌ها حتی برگشتند و برخی از فیلم‌های قدیمی را نیز مجددا سانسور کردند و قسمت‌هایی که قبلاً پخش نمی‌شد را اضافه کردند. مثلا چند وقت پیش دیدم که در تیتراژ کارتون بابالنگ دراز، صحنه‌هایی از حضور برهنه‌ی جودی ابوت در وان پر از کف را پخش کردند. به نسخه‌ی قدیمی صدا و سیما در یکی از سایت‌ها مراجعه کردم و دیدم چنین صحنه‌ای وجود ندارد.

 

۴. ترویج افکار غلط:

حداقل در برخی مباحث کارشناسی، صدا و سیما اصلا به دین کاری ندارد. مثلا در بحث اهدای عضو، نظر مقام معظم رهبری، حرمت اهدای اعضای حیاتی است اما این‌ها کلا تبلیغ می‌کنند.

 

 

۵. تمسخر و اهانت به احکام دین:

باب جدیدی که به نظرم اخیرا باز شد، در سریال پایتخت بود. در این سریال، بحث حجاب و رابطه با نامحرم مورد تمسخر و اهانت قرار گرفت.

لازمه‌ی نهی از منکر قلبی این است که این برنامه‌ها تماشا نشود و الا طبق آیه‌ی قرآن، نشانه‌ی نوعی نفاق است:

«و خداوند (این حکم را) در قرآن بر شما نازل کرده که هر گاه بشنوید افرادى آیات خدا را انکار و استهزا مى‌کنند، با آنها ننشینید تا به سخن دیگرى بپردازند! و گر نه، شما هم مثل آنان خواهید بود. خداوند، منافقان و کافران را همگى در دوزخ جمع مى‌کند» آیه ۱۴۰ سوره نساء. ترجمه مکارم

 

 

۶. تضعیف روحیه‌ی انقلابی مردم:

 

وقتی افراد ضد انقلاب، با وجود موضع گیری علیه انقلاب، در صداوسیما رشد می‌کنند و ارتقا پیدا می‌کنند، دو نتیجه ممکن می‌شود:

یا مردم انقلابی از مسئولان ناامید و دلسرد می‌شوند.

یا به این چیزها عادت می‌کنند و روحیه‌ی انقلابی خود را از دست می‌دهند.

 

 

 

منظور از این مطلب، این نبود که کلا تلویزیون نگاه نکنید. ما خودمون هم کمی نگاه می‌کنیم. منظور این بود که به تلویزیون اعتماد نکنید و با دقت بالا، برنامه‌های مفید را گزینش کنید.

سهل انگاری می‌تواند شما را در دام فعل حرام بیاندازد.

  • Oceanus

امر به معروف

حجاب

نهی از منکر

نظرات (۱)

احسنت

پاسخ:
ممنون از توجه صبحگاهی شما 
نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.