تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

طلبو
دانشجو
اهل مطالعات جامعه‌شناسی
مشتاق شنیدن و دیدن نقد شما

پیوندها

خرده فرهنگ سیاسی ۲

جمعه, ۲۳ فروردين ۱۴۰۴، ۰۴:۴۰ ب.ظ

 

 

در این قسمت می‌خواهم راجع به بخشی از حامیان جلیلی که شاید حدود یکی دو میلیون باشند صحبت کنم:

 

انحراف دینی در بخش‌های مختلف ساختار حکومتی جمهوری اسلامی، از سال‌ها پیش شروع شده است.

مردم متدین نسبت به این انحرافات هشدار دادند اما بسیاری از آن‌ها مورد سرکوب یا بی‌توجهی قرار گرفتند.

این مردم دغدغه‌ی دین داشتند و در درازمدت، از بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی ناامید شدند.

 

اینکه در انتخابات اخیر، بسیاری از مقدسات و مقدسین برای قالیباف خرج شدند اما این مردم بی‌توجهی کردند، برای این بود که همین مقدسات و مقدسین، یا خودشان بخشی از مشکل بودند یا در این 45 سال، تاثیر مثبت خاصی در مشکلات دینی نداشتند. از نماز جمعه و نمایندگان ولی فقیه تا بسیج و سپاه و بسیاری از خطبا، همگی از قداست ساقط شدند.

 

شاید به جای قالیباف، هرکس دیگری هم که می‌بود، باز هم رای نمی‌آورد، چرا؟ چون این بخش از مردم متدین، به طور کلی از مسئولان جمهوری اسلامی ناامید هستند و مشکل شخص قالیباف نیست.

 

 

حالا چرا این مردم سراغ جلیلی رفتند؟ پاسخ این است که در سطح عالی مدیریت کشور، تنها کسی که خلاف جهت شنا کرد و نشان داد جرات اصلاحات ساختاری را دارد، جلیلی است چون با فضاحت برجام از همان ابتدا مخالفت کرد.

 

در حقیقت جلیلی برای این بخش از متدینین، نه بهترین گزینه بلکه تنها گزینه بود.

  • Oceanus

خرده فرهنگ

نظرات (۱)

متاسفانه در بهترین حالت یه عده غافل یکی از بهترین مدیران تاریخ این کشور رو انقدر تبلیغات منفی کردن و ترور شخصیت، تازه میفرمایید هر کسی غیر از قالیباف بود رای نمیاورد؟؟؟!

 

برید ببینین کیا پشت تخریب قالیباف بودن، عملکرد قالیباف بعد از احمدی نژاد حقیقتا دومین عملکرد موفق یه مدیر در تاریخ این کشور بوده، مگه این عملکرد قابل انکاره؟؟ متاسفانه خودی ها خود زنی کردن همون طور که احمدی نژاد رو ...

پاسخ:
سلام علیکم
برای این بخش از مردم که گفتم شاید حدود یک الی دو میلیون باشند، سابقه‌ی اجرایی اولویت ندارد. اولین و مهم‌ترین شاخص، دین و فرهنگ است.
اینا حتی جلوی رییسی هم ایستادند. در سال ۱۴۰۰ و بعد از انصراف جلیلی به نفع رییسی، اینا به رییسی رای ندادند.
دیگه بعضی‌هاشون به دولت رییسی می‌گفتند خلافت عباسی!

راجع به تخریب هم عرض کنم شما بفرمایید چه کسی قالیباف را تخریب کرد؟!
در سطح نخبگان و مسئولان، فرد شاخصی را یادم نمیاد که قالیباف را تخریب کرده باشد. نهایتا بتونیم بگیم رسایی و ثابتی و افرادی در همین حد.
اصلا فکر می‌کنید چرا جلیلی تا دو روز مونده به انتخابات، به طور قطعی حضورش رو اعلام نمی‌کنه؟! چون داره می‌بینه که اکثر نخبگان و بزرگان کشور همراه قالیباف یا پزشکیان هستند. 

اصلا قصد و غرض بنده از این سلسله مطالب این است که ریشه‌ی اختلافات پیدا شود. قالیباف با فرد طرف نبود. قالیباف با چند خرده فرهنگ طرف بود. این خرده فرهنگی که امروز عرض کردم که از قضا تندترین خرده فرهنگ بود، چریکی و نامنظم و آتش به اختیار حمله می‌کند.

بعیده قالیباف بتونه نظر این خرده فرهنگ رو جلب کنه، ولی من اگر جای قالیباف بودم، بین این خرده فرهنگ و دیگر خرده فرهنگ‌ها اختلاف می‌انداختم و بقیه رو به خودم جلب می‌کردم. کاری که رییسی توانست بکند.
نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.