تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

سعی می‌کنم به عنوان یک جامعه‌شناس، پدیده‌های اطرافم را تبیین کنم

تمرین جامعه‌شناسی

طلبو
دانشجو
اهل مطالعات جامعه‌شناسی
مشتاق شنیدن و دیدن نقد شما

پیوندها

ما که خرمون از پل گذشت اما ...

پنجشنبه, ۱۴ تیر ۱۴۰۳، ۰۲:۳۹ ب.ظ

 

من فرزند یک کارگر هستم.

واقعا زندگی سختی داشتم. یادمه که یک روزی در دوران کودکی، ما حتی پول یک نان هم نداشتیم!

اما بالاخره زمان گذشت و با هر سختی و بدبختی که بود، من تقریباً بدون وقفه به آخرین مقاطع تحصیلی حوزه و دانشگاه رسیدم.

 

اما یک نکته در زندگی من جلب توجه می‌کند: من تقریبا از همه‌ی همکلاسی‌ها خودم در حوزه و دانشگاه جوان‌تر هستم. به نظر شما چرا؟

 

شاید یک بخش ماجرا به هوش و استعداد من مربوط باشد اما یک بخش مهم ماجرا وضعیت مالی من است.

 

یعنی دوستان من، توان تامین مخارج خود و خانواده خود، همزمان با تحصیل را نداشتند. حتی بعضی از آنها، با اینکه از من بزرگتر هستند، هنوز موفق به ازدواج نشده‌اند. از همه بدتر، بعضی دیگر که ازدواج کرده بودند، به دلیل مشکلات مالی طلاق گرفتند. کمی دردناک‌تر، برخی از دوستان ناچار به ترک تحصیل در قم و مهاجرت به شهرهای‌ دور شدند. حتی یکی از دوستان چنان به فلاکت افتاده بود که شب‌ها در حرم ‌می‌خوابید!

 

من الان اینقدر سرمایه و تخصص دارم که به هیچ وجه نگران آینده مالی خودم و فرزندانم نیستم. اما واقعا دلم برای دیگران می‌سوزد.

بسیاری از مردم نه سرمایه دارند و نه تخصص و در شرایطی که یک دولت، مثل دولت روحانی سر کار بیاید، همه آن‌ها بدبخت می‌شوند.

در چنین شرایطی، رواج بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق و تحرد قطعی و در نتیجه انواع و اقسام مفاسد جنسی، سرقت، اعتیاد و ... عادی است.

نظرات (۱)

سلام. فکر ما که بعد از نتیجه انتخابات بسیار مشوش هست و مطالب شما قطعا کمک میکنه. الان خیلیا دارند تحلیل های مختلفی میکنند که به فلان دلیل آقای جلیلی نتونست رای بیاره و من شخصا به نظرم هیچ کدوم از این تحلیل ها قابل اعتنا نیستند، چون اولا هیچکدوم از این افراد تا دیروز همچین نتیجه ای رو برای انتخابات پیشبینی نمیکردند و اگر توان تحلیل داشتند از قبل این شرایط رو تحلیل میکردند. ثانیا فکر نمیکنم شواهد و آمار خاصی داشته باشیم که بدونیم این 10 درصدی که در دور دوم به رای دهندگان اضافه شده از چه گروهی از مردم هست. با این حرف ها دوست دارم تحلیل و نظر شما رو درباره موضوع بدونم :)

 

درضمن چند روز پیش پستی گذاشتین در این باره که مردم باید مسئولیت انتخابشون رو بپذیرند که حرف کاملا درستی هست. اما این وسط به نظرم نباید مسئولیت پذیری شورای نگهبان رو فراموش کنیم... واقعا بالا بردن مشارکت به بهای گدایی رای از کسانی که بینشون از جدایی طلب گرفته تا یه سری خدانشناس موجوده، به نظر شما قابل توجیهه؟ اگر شورای نگهبان این فرد رو تایید کرد و بعد هم با دیدن شرایط اشتباه خودش رو اصلاح نکرد دقیقا این شورا از چه چیزی نگهبانی میکنه؟

 

و اینکه گفتید درمورد آقای قالیباف و پزشکیان هم حرف هایی دارید که یادآوری کنم. خوشحال میشم توضیحاتتون رو بخونم.

 

پاسخ:
سلام علیکم
شما لطف دارید.
مطالب راجع به انتخابات زیاد است. انشاالله روزی یک موضوع را می‌نویسم و می‌روم جلو.
مطالب شما هم زیاد است، اجمالاً با شما موافقم. اما به عنوان کسی که داره تلاش می‌کنه که جامعه‌شناس بشه، شاید بتونم نکاتی به مطالب شما اضافه کنم.
قسمت اول رو ارسال کردم.
نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.